Hooks - Horogra akaszt!

Ha fontos neked, hogy kézzel, egyedi, újrahasznosított anyagokból készül, ha lázba hoz a fonalak tapintása, rabul ejt a színek kavalkádja, ha valami különlegesre vágysz... Ugyanilyen színesen válogatom össze mindazt, ami egy nőt igazán érdekel!

Helló, horgoló barátok! - Vírusként terjednek a 11 éves fiú videói szerte a világon
A Forbes oldalán a csodafiú

Hello, Crochet Friends! címmel jelenik meg júliusban a 11 éves Jonah Larson könyve. Már önmagában az is csodálatos, hogy egy 11 éves gyermek a horgolás iránt érdeklődik, azonban az Etiópiából származó kisfiú igazi horgolóművész. 

Döbbenten és csodálattal figyeltem már korábban is a közösségi oldalakon futótűzként terjedő videóit, ahogyan fénysebességgel jár a horgolótű a kezében. Jonah öt évesen tanult meg horgolni a YouTube-videóknak köszönhetően. Míg más korabeli fiúk a Fortnite csapdájába esve V-buck gyűjtögetővé válnak, addig Jonash teljesen más gyűjtöget. Annak az Etióp árvaháznak adományoz a horgolt munkái eladása után járó pénzből, ahonnan őt is örökbe fogadták csecsemőként. A maradék összegből vásárolja meg az alapanyagot az újabb horgolmányok előállításához, illetve félrerakja, hiszen későbbi tanulmányait szeretné finanszírozni belőle.

screenshot-2018-11-17-at-10-25-29.png

Több mint 28 ezren iratkoztak már fel a csatornájára, melyet Jonah's Hands néven indított a "csodahorgoló", az Instagramon pedig már 141 ezren követik, hihetetlenül népszerű világszerte, nem csupán a horgolás szerelmesei között. Eszméletlen sebességgel születnek a munkái, akár 25 perc is elég neki egy sapka elkészítéséhez. Egyik bemutatkozó videójában egy csodálatos afgán mintás terítőt mutat be, melyhez 800 egyedi virágot készített. "Saját magam diktálom az ütemet, a saját tempómban haladok." - mondja.  Mit mondjak... a tempó szédítő! Takarók, terítők, sálak, sapkák kerülnek ki a kezei közül. A horgolással a jövőjét építi, ami azért meglepő, mert elmondása szerint sebésznek készül.

Korábban már én is írtam arról, hogy a horgolás a finommotorika fejlesztésére is jótékony hatással van. Ő is ezt szeretné kihasználni, hiszen egy igazán jó sebésznek ügyes kézre van szüksége.

Azon fáradozik, hogy tökéletesen elsajátítsa a horgolás és a kötés minden csínját, ezért szeretettel fogadja az idősebb és tapasztaltabb kézművesek és saját kis alkotó közössége tanácsait, tiszteli őket, felnéz rájuk.

11 évesen nyugdíjba vonult... persze csak képletesen, hiszen horgolós barátainak nagy része nyugdíjasokból áll. Szereti a csöndet, amit meglehetősen furcsáll a testvére, aki a mai gyerekek "hangos" életét éli. Jonash nem videojátékokra vágyik, inkább elvonulni szeret, elmélyülni a gondolataiban. Ilyenkor készül el fejben egy-egy újabb projekt, amit a gyors megvalósítás követ.

Sok sikert Jonah! Várjuk a könyved!

 

Nézz szét a weboldalamon,

... ha egyedi táskát szeretnél

... ha a kézzel készült termékeket kedveled

... ha szereted a színeket, formákat

... ha környezettudatos vagy

... ha te is valami különlegesre vágysz!

 

Hooks - Szeretettel horgolok rád!

www.hooks.hu

https://www.facebook.com/HOOKS.CROCHET.HANDMADE/

 

Ha tetszett a bejegyzés, jelezd, ha megosztod, megköszönöm! 

Forrás:

https://www.youtube.com/watch?v=0jV5WC3A_Y8

https://www.forbes.com/sites/rachelkramerbussel/2019/02/26/jonah-larson-crochet-book-deal/#3f85704ef131

https://jeanettesloan.files.wordpress.com/2018/11/screenshot-2018-11-17-at-10-25-29.png?w=486&h=488

A bejegyzés trackback címe:

https://hooks.blog.hu/api/trackback/id/tr6814699618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hooks - Horogra akaszt!

Alapvetően 100% handmade táskákat, ékszereket és egyéb kiegészítőket készítek. Elsősorban a horgolás, a design, az alkotás öröme témakörén belül, de általános iskolai tanárként helyet kap a stresszoldás, relaxáció, iskolai problémák, gyerekprogramok, pedagógia, nőként pedig a szépségápolás, énidő, háztartás, környezetvédelem... Minden, ami egy nőt, anyát, feleséget érdekli!

Friss topikok

süti beállítások módosítása