Hooks - Horogra akaszt!

Ha fontos neked, hogy kézzel, egyedi, újrahasznosított anyagokból készül, ha lázba hoz a fonalak tapintása, rabul ejt a színek kavalkádja, ha valami különlegesre vágysz... Ugyanilyen színesen válogatom össze mindazt, ami egy nőt igazán érdekel!

Kéthelyi nyuladalom
Közel kilencezer tojás a kéthelyi tojásfán

A húsvéti menütől duzzadva, a finom sonkától, kolbásztól, fonottkalácstól s a rengeteg süteménytől eltelve ne otthon ülve várjuk, hogy úrrá legyen rajtunk a tavaszi fáradtság. A gyerekek úgyis felpörögtek a rengeteg csokitojástól, hát keljünk útra, fedezzük fel a csodálatos Magyarországot. 

58444187_1256682884487337_7618269091060514816_n.jpg

Fotó: Hooks

Az észak-somogyi településen évről-évre húsvéti díszbe öltöztetnek egy fát a helyiek. 2015-ben díszítették először a központban álló fát, ekkor még "csupán" 1200 tojás lógott rajta. Tavaly hétezernél is több tojás díszítette, csodálatos látvány volt, igazi turistalátványossággá vált. Rengetegen látogatnak el Kéthelybe az országhatáron kívülről is, hisz a Balatonra utazóknak csupán néhány perc autóút, s láthatják a település főterén díszelgő tojásfa mellett a hatalmas szalmanyulat és a másfél méteres hímes tojást a kisebb tojástesókkal együtt. Kéthely tojásgyűjteményét az ország különböző tájegységeiből érkezett darabok is gyarapítják. 

tojasfa_fiuk.jpg

Fotó: Hooks

Idén a fán díszelgő tojások száma már lehet eléri a kilencezret, pontosan meghatározni azért nem lehet, mert a turisták egy része maga is felakasztja a saját kis tojását. Én is vittem tavaly egy horgolt tojást. :) 

Ebben az évben "igazi" nyulak is várják az érdeklődőket, nyusziházban lehet fényképezkedni a húsvéti nyúllal, valamint egy kézművesvásár is helyet kapott. A bevételt rászoruló gyerekek kirándulására szeretnék fordítani.

20180403_120836.jpg

Fotó: Hooks

Hogy pontosan hány tojás került fel idén a kéthelyi tojásfára, az az április végi fabontáskor derül ki. Addig tehát látogatható, vigyetek ti is egy húsvéti tojást!

kethely_husvet_20170408-170332-003.JPG

Fotó: www.marcaliportal.hu

 

Nézz szét a weboldalamon,

... ha egyedi táskát szeretnél

... ha a kézzel készült termékeket kedveled

... ha szereted a színeket, formákat

... ha környezettudatos vagy

... ha te is valami különlegesre vágysz!

 

Hooks - Szeretettel horgolok rád!

www.hooks.hu

https://www.facebook.com/HOOKS.CROCHET.HANDMADE/

 

Ha tetszett a bejegyzés, jelezd, ha megosztod, megköszönöm! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hooks.blog.hu/api/trackback/id/tr1114779840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hooks - Horogra akaszt!

Alapvetően 100% handmade táskákat, ékszereket és egyéb kiegészítőket készítek. Elsősorban a horgolás, a design, az alkotás öröme témakörén belül, de általános iskolai tanárként helyet kap a stresszoldás, relaxáció, iskolai problémák, gyerekprogramok, pedagógia, nőként pedig a szépségápolás, énidő, háztartás, környezetvédelem... Minden, ami egy nőt, anyát, feleséget érdekli!

Friss topikok

süti beállítások módosítása