Hooks - Horogra akaszt!

Ha fontos neked, hogy kézzel, egyedi, újrahasznosított anyagokból készül, ha lázba hoz a fonalak tapintása, rabul ejt a színek kavalkádja, ha valami különlegesre vágysz... Ugyanilyen színesen válogatom össze mindazt, ami egy nőt igazán érdekel!

Szabad péntek, szabad szombat, szabad szappanozni...
Klasszikus szappan - újragondolva a Nesti Dantétól

20181019_162736.jpg

Hihetetlen, amit az idő produkált az elmúlt időszakban. Most is épp pólóban ülök a vidéki házunk teraszán, kávézgatok, érzem, ahogy melenget a nap sugara, pedig már november van.

Tegnap kicsit kimozdultunk, magunk mögött hagytuk a főváros zaját, és egész álló nap a természetet jártuk. Vadászruha, gumicsizma a család minden tagjának, reggeltől kora délutánig jártuk az erdőt, a vadcsapásokat, még csak a szél sem fújta meg az arcunkat... novemberben. Felfelé a domboldalon, lefelé a susványosban, bujkálva a bokrok között, nem gondolva szomjúságra, éhségre, csak mentünk, mentünk... A jóleső kimerültség csak hazatérve lett úrrá rajtunk, mozdulni is alig bírtunk, persze a család "simabőrűjének" ez meg sem kottyant, ő vissza is ment egy esti lesvadászatra, de én, puhány városi lélek inkább egy forró fürdő mellett döntöttem.

Már egy ideje megérkezett a csomagom a Nesti Dante jóvoltából, de a szaladós hétköznapok nem hagyták, hogy egy kicsit elmerüljek a gondolataimban és a kényeztető habokban. Olivazöld Hooks táskámban magammal hoztam a fügés, mandulatejes szappant, habfürdőt és testápolót... és milyen jól tettem! 

20181019_163755.jpg

A Nesti Dante manufaktúra elsősorban szappanokat gyártott, alapítójáról Nesti Danteról kapta a nevét, aki 1945-ben, 20 éves korában kezdett el szappanokat főzni a Firenze melletti otthonában. A márka szappanjait ma is, csakúgy mint kezdetben, üstben (cauldron) főzik. 

Én eddig nagyon kevés alkalommal használtam szappant. Szeretem a finom illatukat, de inkább az adagolós változatot használjuk kézmosáshoz is. Pedig emlékszem, gyerekkoromban mindig a jól habzó Baba és a finom illatú Amo szappanokkal mostunk kezet, arcot. A klasszikus szappanok egy kicsit háttérbe szorultak, és kibontva inkább a ruhásszekrényben ontják magukból a finom illatokat. Most kipróbáltam újra. Tetszik. A szappannal  is nagyon finom hab képződik, nem szárít, az illata intenzívebb, mint a habfürdőé.

Hihetetlenül kényeztető, habos relaxálásban volt részem a fárasztó nap után, elmerülhettem a habokban és a gondolataimban. Az illata mennyei, nem hivalkodó, inkább visszafogott, a habja lágy és selymes. Folyamatosan időhiányban szenvedek - mint a legtöbben -, így leginkább a gyors zuhanyzás mellett döntök, de minden hétvégén szakítok arra időt, hogy egy kicsit csak ketten legyünk: én és énke. Nem tudtam ellenállni, s bár nem szokásom szappant használni a fürdéshez, a habfürdő (ami egyben tusfürdő is) finomságát megtoldottam a habzó szappannal. 

20181007_191713.jpg

 

Fürdés után pedig a termékcsalád harmadik tagját, az arc- és testápolót használva hidratáltam a bőrömet. Nagyon finom, csöppet sem zsíros, hanem kifejezetten könnyed textúrájú a krém, mely polifenolokban gazdag fügekivonatot és ránctalanító hatású mandulatejet tartalmaz, mellette természetesen a bőr öregedését gátló ceramidok is megtalálhatóak benne. Könnyen felszívódott, nem kellett sokat várni, mint néhány zsírosabb testápoló esetében, s később is hidratált és üde volt a bőröm.

nesti-dante-il-frutteto-fuge-mandulatej-arc-es-testkrem-150-gr-543641.jpg

A Nesti Dante magyarországi forgalmazója a nestiszappan.hu oldalán a Szépségek Kiscsiny Boltja. Nemcsak online, hanem Budapesten a Frenkel Leó úti kis üzletükben is megtalálhatjuk a szebbnél szebb csomagolású kozmetikumokat. Nem véletlenül emelem ki a csomagolást, nem szabad csak úgy átlépni ezen a ponton. Szemet gyönyörködtetőek a dobozok, színesek, igényesek. Keményebb, anyagában csíkozott karton, elegáns és természetes. Ajándéknak is tökéletes. Ráadásul egyáltalán nem tartalmaznak parabéneket, ásványi olajokat, szulfátokat, glikolt, allergizáló anyagokat, valamint SLS-t és EDTA-mentesek. Sokunknak fontos, így megnyugodhatunk, hogy a gyártó nem tesztel állatokon, valamint a terméket vegánok is használhatják.

Rengeteg illat közül válogathatunk, többféle méretűek a szappanok. Amit én használtam, egy nagyobb méretű, 250 grammos, biztos vagyok benne, hogy sokáig elég lesz. Gyümölcsös, zöldséges (!), virágillatú szappanok mennyországa a kis üzlet. Ráadásul ébenfekete (ami most a kozmetikumok és a gasztronómia területén igen divatos), arany és platina termékekkel is találkozhatunk. 

nesti-dante-gold-arany-hab-es-tusfurdo-300-ml-542203.jpg

Az aranyfüstöt tartalmazó luxus termékcsalád igen felcsigázott így karácsony előtt, 24 karátos aranyat tartalmaz, melybe a firenzei liliom illatát csempészték. Ha valaki még mindig idegenkedne a klasszikus szappanoktól, talál a termékek között folyékony szappant is. Sőt, lakásunkkal együtt, harmóniában illatozhatunk, hiszen különféle illatosítók, diffúzorok, mécsesek is rendelkezésünkre állnak

nesti-luxury-gold-palcas-szobaillatosito-500-ml-545447.jpg

Egy kellemes fürdő, hanglatos illatgyertya, egy jó könyv... éljen a hygge, s teljes a lagom! :)

Szépségek Kicsiny Boltja: www.nestiszappan.hu

Facebookon: https://www.facebook.com/szepsegekkicsinyboltja/

 

Nézz szét a weboldalamon,

... ha egyedi táskát szeretnél

... ha a kézzel készült termékeket kedveled

... ha szereted a színeket, formákat

... ha környezettudatos vagy

... ha te is valami különlegesre vágysz!

 

Hooks - Szeretettel horgolok rád!

www.hooks.hu

https://www.facebook.com/HOOKS.CROCHET.HANDMADE/

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, jelezd, ha megosztod, megköszönöm! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hooks.blog.hu/api/trackback/id/tr8914339775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hooks - Horogra akaszt!

Alapvetően 100% handmade táskákat, ékszereket és egyéb kiegészítőket készítek. Elsősorban a horgolás, a design, az alkotás öröme témakörén belül, de általános iskolai tanárként helyet kap a stresszoldás, relaxáció, iskolai problémák, gyerekprogramok, pedagógia, nőként pedig a szépségápolás, énidő, háztartás, környezetvédelem... Minden, ami egy nőt, anyát, feleséget érdekli!

Friss topikok

süti beállítások módosítása