Hooks - Horogra akaszt!

Ha fontos neked, hogy kézzel, egyedi, újrahasznosított anyagokból készül, ha lázba hoz a fonalak tapintása, rabul ejt a színek kavalkádja, ha valami különlegesre vágysz... Ugyanilyen színesen válogatom össze mindazt, ami egy nőt igazán érdekel!

Új év, új ember? - Fogadalmak, elhatározások, vágyak...
A legegyszerűbb és leghatékonyabb módja, hogy elérjük céljainkat

20181229_214022.jpg

Mindössze pár nap és itt az újévi fogadalmak időszaka. Rengetegen fogadnak meg mindenfélét, leggyakrabban a pénzügyekkel, a fogyással, dohányzással kapcsolatban határozzák el magukat az emberek. A cél ezek mögött mindig valamilyen rossz szokás elhagyása. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen a rossz szokásokban természetesen annak negatívumait látjuk, csak azt erősítjük, hogy milyen kemény dologba vágtuk a fejszénket. Nem is célok ezek, hanem hirtelen feltörő vágyak, melyek elérésére az új esztendő épp kapóra jön. Épp ezért ezek az elhatározások csupán tiszavirág életűek. A fogadalmak kb. 80 %-a februárra már szertefoszlik…

20181229_234446.jpg

Tegyük ezeket a fogadalmakat kézzel foghatóvá! Határozzuk meg pontosan, hogy mit, miért és milyen mértékben szeretnénk megváltoztatni! Legyen korrekt a cél, ne pedig valami homályos elképzelés! Legyen egy tervünk, és az alapján haladjunk!

De még mindig ott vannak a negatívumok, amelyek megnehezítik célunk elérését. Fordítsunk a helyzeten és a pozitívumok kerüljenek előtérbe. De hogyan? Minden nap lássuk meg a szép dolgokat, figyeljük és értékeljük, akkor is, ha csak egy picit léptünk előrébb az elhatározásunk felé. Ehhez elég csupán napi 5 perc. 5 perc hála magunk felé.

20181229_212528.jpg

Hála? Sajnos már egyre ritkábban hallunk erről a fogalomról, holott azért valljuk be, elvárjuk a környezetünktől, ha mi valami jót teszünk, de mi magunk is elfelejtünk hálásak lenni. Abban a korban élünk, ahol mindent azonnal megkapunk, nekünk minden jár, most, azonnal… ebben a rohanásban nincs is idő hálásnak lenni? És saját magunk felé hogy mutassuk ki?

Pedig hihetetlenül fontos figyelmünket a pozitív dolgok felé fókuszálni, hiszen így csupa jó érzéssel telik meg a szívünk. Testi-lelki jólétünk javul, ezáltal a környezetünkkel való kapcsolatunk is, így több energiával fordulhatunk a céljaink felé.

Ehhez nagy segítség lehet a saját Hálanaplónk megírása.

Önmagában pozitív gondolatok mantrázása nem használ mindenkinek, hiszen gyakran kvázi hülyének érezzük magunkat, amikor például a tükör előtt ülve sulykoljuk magunkba, hogy mennyire tökéletesek vagyunk, hogy mennyi mindenre képesek vagyunk, hogy milyen vékonyak vagyunk, stb.

A pozitív dolgok rögzítése írásban már más. Ha leírjuk, hogy mi az, amit elértünk a célunk érdekében - legyen az bármennyire kicsi - már léptünk egyet előre, hiszen valós dolgokat írunk le, amivel magunkat erősítjük. Valós teljesítmény köthető hozzájuk, tudjuk, hogy mennyit dolgoztunk azokért a picike dolgokért, sokkal könnyebb feldolgozni, nem kell a tükör előtt állva mantrázni.

Lehetünk hálásak a másoktól érkező pozitív gesztusokért, ne cáfoljunk egy bókot, hanem este írjuk csak le abba a kis naplóba, mint kellemes élményt. Lehet, hogy ott van az a negatív szűrő továbbra is a szemünk előtt, de leírva tudatosítjuk, hogy ez mégis jó dolog, s visszaolvasgatva lehet, hogy el is hisszük majd. Nem alaptalanul.

Hogyan láthatjuk meg a jót kilátástalan helyzetben? Baromi nehéz, ha az ember benne ül a slamasztikában… Sokkal könnyebben jönnek a negatív gondolatok, szinte egymást generálják, ha folyton csak a problémákon rágódunk. Ha viszont a pozitívumokat írjuk, látjuk és olvassuk, akkor azok felépítik a maguk kis pozitív hálóját, ezáltal elzárva az utat a negatívumok előtt.

Sokszor a kezdő lépés a legnehezebb. Ha azt látjuk, hogy kilátástalan a helyzet, nehéz jóra gondolni. De képesek vagyunk tudatosan formálni a gondolkodásunkat a magunk kis pozitív élményeivel! 

Ebben segítségünkre lehet Lepés Marianna Hálanaplója. 

20181229_213359.jpg

Mi a jó benne? 

- A hála fokozza a pozitív energiát - ezáltal segít nemcsak nekünk, hanem a körülöttünk lévőknek is. Felnagyítja fontos dolgokat, és a sok semleges dolog közül kiemelkedik mindaz, ami lényeges. Ez a pozitív energia megsokszorozódik benned és ezáltal a környezetedben is.

-  A lehető legegyszerűbb és leggyorsabb dolog, amit a boldogságunkért naponta tehetünk. Ha egy mag a földbe kerül, növekedni kezd. "Élvezd az apróságokat, mert egy nap visszanézel, és kiderülhet, hogy azok voltak a nagy dolgok." (Robert Braul)

- Jó kis szamárvezető - ha nincs ötletünk, hogyan fogjunk hozzá, semmi gond, mert csak követni kell a napi rutint, a fejléc segítségünkre van, így arra tudunk fókuszálni, ami igazán fontos: a hálára.  

- Töltekezésre is kiváló. Egy fényképalbum nézegetése is kellemes élménnyel tölt el bennünket. Ugyanígy jó elővenni az elmúlt időszak célkitűzéseit, és örömmel summázni, hogy mennyi minden teljesült. Jó átélni újra azokat a pillanatokat, amelyekért hálásak vagyunk.

- Tényleg csak napi öt perc. 

20181229_213858.jpg

A hála jelenségét nem olyan régóta tanulmányozzák, de az már bizonyított, hogy minden  embernél minden életkorban jótékony hatású. Akik hálásak, önbizalmat nyernek tetteikből, így sokkal nagyobb intenzitással vethetik bele magukat újabb céljaik elérésébe, és ily módon még inkább a hasznos dolgokra koncentrálnak.

A napló egy egyszerű kis spirálfüzet, mindenféle sallang nélkül. Nincsenek benne felesleges fejezetek, képek képek hátán, csak a lényeg egy-egy motiváló napi idézettel. Könnyű, így akár magunknál is hordhatjuk, de ajándéknak is tökéletes (két szín közül választhatunk). Három hónapos időszakot ölel fel a terjedelme, ez az időintervallum mindenki számára átlátható. Az eredmény már ez idő alatt is tapasztalható, de még nem kibírhatatlanul hosszú idő, így az elköteleződés is könnyebben megy. (Gondoljunk csak a 90 napos diétára.)

Én már készítem a legszebben fogó tollam, és három hónapon keresztül minden nap szánok saját magamra öt percet. Mire kinyílnak a hóvirágok, én is másképp látom magam...

Ha te is szeretnél, az alábbi linken rendelheted meg:

https://www.mariannalepes.hu/halanaplo/

20181229_212918.jpg

 

Nézz szét a weboldalamon,

... ha egyedi táskát szeretnél

... ha a kézzel készült termékeket kedveled

... ha szereted a színeket, formákat

... ha környezettudatos vagy

... ha te is valami különlegesre vágysz!

 

Hooks - Szeretettel horgolok rád!

www.hooks.hu

https://www.facebook.com/HOOKS.CROCHET.HANDMADE/

 

Ha tetszett a bejegyzés, jelezd, ha megosztod, megköszönöm! 

A bejegyzés trackback címe:

https://hooks.blog.hu/api/trackback/id/tr7414521668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hooks - Horogra akaszt!

Alapvetően 100% handmade táskákat, ékszereket és egyéb kiegészítőket készítek. Elsősorban a horgolás, a design, az alkotás öröme témakörén belül, de általános iskolai tanárként helyet kap a stresszoldás, relaxáció, iskolai problémák, gyerekprogramok, pedagógia, nőként pedig a szépségápolás, énidő, háztartás, környezetvédelem... Minden, ami egy nőt, anyát, feleséget érdekli!

Friss topikok

süti beállítások módosítása