Hooks - Horogra akaszt!

Ha fontos neked, hogy kézzel, egyedi, újrahasznosított anyagokból készül, ha lázba hoz a fonalak tapintása, rabul ejt a színek kavalkádja, ha valami különlegesre vágysz... Ugyanilyen színesen válogatom össze mindazt, ami egy nőt igazán érdekel!

"Ecccarvúúúú"
... az unikornis márpedig örök...

katica_hende_jelmez.jpg

Unikornis lázban égünk már jó ideje. Egymás után lépnek színre az édes kis állatok: panda, róka, flamingó, újabban a láma… de az unikornis örök! Olyannyira, hogy megjelent a cicakornis, pandakornis, a lámakornis, stb. Lassan már minden állatka megkapja a maga szivárványszínű „eccarvát”.

Minek köszönhető ez a hihetetlen kirobbanó népszerűség?

befunky-collage.jpg

Elég volt ehhez a Gru című mesefilm cuki unikornis rajongó Agnes figurája? A Mignonok „eccaratú” vicces beszólása? A gyerekcsatornák miért ontják magukból a csodás lényekkel kapcsolatos sorozatokat? Miért van szükségünk nekünk, felnőtteknek is a különleges lényekre akár a hétköznapi viseletünkben, vagy a legkedvesebb ékszereinken, táskáinkon? A kérdés jogos, hiszen igazából hosszú évszázadok, mondhatjuk, hogy évezredek óta jelen van az emberi kultúrában, mégis igazából most lett ennyire közkedvelt ez a misztikus fehér paci. Már az ókori görögöknél is feltűnt a ló alakú mitikus állat őzlábbal, oroszlánfarokkal és csavart hegyes szarvval, melynek pora minden mérget közömbösít. Afrikában még unikornisos sziklarajzokat is találtak a kutatók.

egyszarvu.jpg

Leginkább a középkorból maradtak fenn mitikus ábrázolások a csodalényről. A jó üzleti érzékkel rendelkező vikingek komoly vagyonra tettek szert, hisz az uralkodók, nemesek akár egy birtoknak megfelelő összeget is képesek voltak kifizetni egy-egy „unikornisagyarért”. Nem tudták, hogy valójában az eszkimóktól beszerzett narvál agyara az, ami státuszszimbólummá vált az európai elit körében. A 12. század óta Skócia címerállata, sőt, a 15. században még a skót aranytalléron is megjelent. Az ártatlanság, tisztaság, a boldogság, a férfiasság, s emiatt a hatalom szimbóluma. Gyógyító ereje miatt pedig magát az életet jelképezi.

 unikornisos.jpg

Rengeteg csodálatos történetet olvashatunk róluk, több híres festőt is megihletett a szűznek behódoló unikornis. Akinek kedve van részletesen beleásnia magát a hold fényében fürdőző kecses, elbűvölő lények misztériumába, bőven talál olvasnivalót.

Ma gyermekek és gyermeklelkű felnőttek, tinédzserek szívet melengető kedvenc figurája. Csodalény, ha úgy tartja kedvünk, repül. A szivárvány minden színében pompázik, kedves, cuki… már-már gejl az egész, mégis egyre jobban keressük, akarjuk és szeretjük őket, van bennük valami, ami melegséget csal a szívünkbe. Ma már nem a retro gumimatracon sütkéreznek a nyaralók a Balatonnál, a magyar tengeren lassan több úszkáló színes lovacskát látunk, mint hattyút vagy vadkacsát. Talán segítenek a rideg valóságban egy kicsit álmodozni, ábrándozni, s velük együtt mi is a felhők között járhatunk…

babodekor.jpg

Babo dekor

Magyar vállalkozó anyukák szebbnél szebb alkotásaiból, termékeiből szemezgethettem csak unikornis témában. Több mint negyven gyönyörűséget csodálhatsz meg a továbbiakban!

Én is elkészítettem a kis egyszarvúimat, és lám, ezek a varázslatos lények valóban léteznek! Nézzétek, mennyi van belőlük! Eccaeccaeccarvúúúú….

sajat.jpg

Hooks - Szeretettel horgolok rád!

Megpróbáltam témák szerint csoportosítani a Mompreneurs-ök alkotásait. Csak a képzelet szab határt az unikornis-létnek! Ruhák, kiegészítők, játékok, evőeszközök, lakberendezés, csak néhány kategória… Jól jön még ez a lista, ha ajándékozásra kerül sor, vagy egyszerűen csak unikornisra van szüksége a családnak. A márkanévre kattintva elérheted a kiszemelt csodalény otthonát, csak vigyázz bele ne szédülj a véget nem érő varázslatba!

Játék, ajándék

kistojas.jpg

KisTojás – Címke sörényű textil unikornis, rongyi, kocka

 

myfluffy.jpg

My Fluffy Horse

 baniko.jpg

 baniko műhelye

 

renufaktura_csendeskonyv.jpg

Renufaktura - csendeskönyv

 

zokninyunya_1.jpg

Zokni Nyunya

 

bakrbi_bakonyi_1.jpg

ZelBa Szilikonékszerek

 

irkafirka_kretatabla.jpg

Judittoo

 

meseborond.jpg

Mesebőrönd - HobbiZsó játék a bőröndben

 

pompom-az-egyszarvu.jpg

gaboliniART handmade treasures

 

lanczos_agnes.jpg

Boridesign

 

 

Babatextil, dekoráció, tárolás

mamazoo.jpg

MamaZoo 

 

petraliz.jpg

Petraliz dekor

 

odorshome.jpg

OdorsHome

 

szivarvanymami.jpg

Szivárványmami horgolt dekor

 

vanessa_varga_lolitadesignhungary_2.jpg

Lolita Design

 

nalababa_1.jpg

Nalababa 

 

agness.jpg

AgnesSdesign

 

harmony.jpg

HarMony Studio

 sohegyecske.jpg

BabyMountain - A Hilmalája gyógyító ereje egy párnába zárva.

 

nituska.jpg

Nituska Design

 

hajnalka_hajdu_1.jpg

Handmade by Hajnalka

 

osvath_dora_kep.jpg

DorczyArt

 

igari_horvath_judit_1.jpg

Igari-Horváth Judit

 

Utazás, kozmetikum

carmagic_utazo_fejpant.jpg

carMAGic  - Kényelem és dizájn az autóban.

 lilla_vilaga_hatizsak.jpg

LillaVilága

 

yamunaunicornis-900x500-neszeszer.jpg

Yamuna - a bőrbarát kozmetikum

 

kataska.jpg

KaTásKa creations

 

panni.jpg

Pikli műhelye

 

Étkezés

sziszimuvek.jpg

Szizi Művek – kézzel festett étkészletek

 

torta_nyerges_dora.jpg

SweetDelight Budapest

 

csontos_adrienn_gyurmacsodak.jpg

Gyurmacsodák

 

viktoria_batyi.jpg

Bátyi Viktória

 

Ékszerek

agilanc_1.jpg

Ágiláncok

 

zenzero.jpg

ZEN zero 

 

akucsmonika.jpeg

AKUCSMONI

 

lukacs_gabriella_konyvjelzo.jpg

Gubanc ékszer

 

Ruházat

nono_pantalon.jpg

Nono Pantalon

 

theprinted.jpgThe Printed Fox

 

luanna_baby_1.jpg

Luanna Baby

 

unikornis_pulcsi_kovacs_annamaria.jpg

Chloé creations

 

Kisállat

34383964_1590035601094828_728238634481745920_n.jpg

Csinieb – trendi kutyáknak

 

 Fitness

katica_hende_jelmez.jpg

Maminbaba Katicával

 

www.hooks.hu

Szeretettel horgolok rád!

 

Forrás:

https://sites.google.com/site/farsangilona/sk%C3%B3ciat%C3%B6rt%C3%A9nete

http://www.bioenciclopedia.com/narval/ 

https://weheartit.com/entry/67831648 

https://www.google.hu/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEwijl83agO_cAhUIKuwKHYlgDiAQjxx6BAgBEAI&url=https%3A%2F%2Fwww.theaustralian.com.au%2Farts%2Freview%2Fthe-lady-and-the-unicorn-musee-cluny-treasures-art-gallery-of-nsw%2Fnews-story%2F9ee7f7e1ff1f16bdf6b2e5807b0aeabd&psig=AOvVaw1GO2GEN-ZoYwU8olG9mnxF&ust=1534420698541951 

https://thewestologist.wordpress.com/tag/western-culture/ 

https://hu.pinterest.com/pin/489977634451422473/

https://hu.pinterest.com/pin/117797346477493999/

 

https://www.mytoys.de/kuscheldecke-minions-einhorn-agnes-100-x-150-cm-6712468.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hooks.blog.hu/api/trackback/id/tr6514182583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hooks - Horogra akaszt!

Alapvetően 100% handmade táskákat, ékszereket és egyéb kiegészítőket készítek. Elsősorban a horgolás, a design, az alkotás öröme témakörén belül, de általános iskolai tanárként helyet kap a stresszoldás, relaxáció, iskolai problémák, gyerekprogramok, pedagógia, nőként pedig a szépségápolás, énidő, háztartás, környezetvédelem... Minden, ami egy nőt, anyát, feleséget érdekli!

Friss topikok

süti beállítások módosítása