Hooks - Horogra akaszt!

Ha fontos neked, hogy kézzel, egyedi, újrahasznosított anyagokból készül, ha lázba hoz a fonalak tapintása, rabul ejt a színek kavalkádja, ha valami különlegesre vágysz... Ugyanilyen színesen válogatom össze mindazt, ami egy nőt igazán érdekel!

"Nyárfák ezüstjén hold ezüstje reszket..."
A Hold világnapján egy kis ezüstös csillogás

"Kis lépés ez egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek."

 

ezusthold.jpg

1969-ben ezen a napon lélegzetvisszafojtva figyelte a világ, amikor két ember, az Apollo-11 két tagja, Neil Arden Armstrong és Edwin Eugene "Buzz" Aldrin "az emberiség lábnyomát" a Hold felszínén hagyta. Ennek tiszteletére minden év július 20-a a Hold napja. 

ezust800px-first_man_on_moon_1969_issue-10c.jpg

A Földtől átlagosan 384402 km távolságban lévő Hold különleges hatást gyakorolt az emberi kultúrára. Már az őskortól kezdve istenítették, s a különböző kultúrákban többféle módon jelenítették meg. A legismertebb a görögök által tisztelt Szeléné alakja, akinek neve görög eredetű. A "szelasz" szó jelentése “fény” (Sarki fény: Aurora Borealis, görögül: Boreion Szelasz).

ezusttost18_1selene.jpg

Mindenki fel tud sorolni akár több jelenséget is, ami a Holdnak tulajdonítható, hiszen nagyon komoly hatással van a Földre. A tengerjárás a leglátványosabb, ez szabad szemmel is jól látható, ráadásul az a jelenség az élővilágra is kihat. A kutatók szerint a gravitációs vonzás egyik legfontosabb hatása, hogy lelassította a Földünk tengely körüli forgását. Hold nélkül nem 24, hanem nagy valószínűséggel 4-6 óra alatt fordulna meg a tengelye körül a Föld. Mindez háromórás nappalokat, illetve ezerötszáz napos éveket eredményezne, ami igencsak megbolondítaná a földi életet. 

ezusthold_sotet.jpg

Őseink legfontosabb időszámító eszköze volt a periódikus változásainak köszönhetően. Végigjárja a zodiákus 12 jegyét, ami mindig 27 nap 7 óra és 43 perc alatt történik. Formaváltozás is állandó, hiszen mindig 14 nap telik el, újholdtól teliholdig.

Az emberi viselkedésre gyakorolt hatásával kapcsolatban is számtalan megfigyelés, kutatás látott már napvilágot. A Hold által kibocsájtott frekvenciák állítólag hatással vannak a mentális test frekvenciáira, azaz az emberi elmére, vagyis érzelmeinkre, gondolatainkra, vágyainkra. 

A legszebb látványt teliholdkor kapjuk, s ehhez fűződik a legtöbb misztérium is. Ilyenkor egy kerek, fénylő égitestet látunk, mely különleges hatással van lelkünkre: elérzékenyít, szeretettel tölt el, vagy épp túlérzékennyé válunk. 

ezustpenz37127.jpg

Ez a misztikus, ezüstös csillogás hatást gyakorolt a környezetünkre is. Az ezüst - az aranyhoz hasonlóan - az egyik legelterjedtebb nemesfém a világon. Már az ókori görögöknél is vertek ezüstből pénzérméket. A korábbi évszázadokban nagyon hódítottak az ezüst tárgyak, étkészletek. A nemességek életéből sohasem hiányozhatott az ezüst- vagy arany étkészlet. E kettő közül inkább az ezüst terjedt el szélesebb körben. Ezeket a különböző módon díszítettek az előkelő családok. Az ezüst ékszerek szintén nagyon korán indultak el hódító útjukra.

ezustkanal.jpg

Ezüst ajándékbolt

Manapság helyet követelt magának a lakásunk díszítésében is, a lakberendezésben a szürkéhez hasonlóan hálás háttérszín is lehet, ha élénk, erős színekkel kombináljuk. E szín mellett egy halvány pasztell szín is életre kel. Egy modern otthonban ma már elkerülhetetlen, legalább valamilyen kiegészítő csillogjon ezüstben!

ezustsinatraaccess.jpg

Igazán hangsúlyos szerepet azonban a nők gardróbjában kapott. Ehhez kapcsolódóan a színpszichológia tudománya is előtérbe került. Kutatások szerint egyes érzelmek sokkal jobban társíthatók egy adott színhez, mint bármely másikhoz. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. A lakásunkban lévő színek befolyásolják hangulatunkat és viselkedésünket. A minket körülvevő színek le tudják csillapítani az elménket vagy éppen hogy energetizálnak. Hatnak a hangulatunkra, egészségünkre és a boldogságunkra is.

 

Akkor a Hold napján egy kis EZÜST színpszichológia:

Az ezüst nőies, megvilágít, az állhatatosság képességével rendelkezik. Az ezüst megnyugtatja az érzelmeket, mindig felszabadít az érzelmi korlátok alól. De az ezüst behatoló, keresztülszúr, szeret az érzelmekben vájkálni.

ezusttulip.jpg

Hooks - horgolt táskák 

Aki az ezüstöt szereti, a pénzt is szereti, kutatja, mindent megtesz, hogy előteremtse. Vigyázzunk, mert az ezüst „könnyen kicsúszik a markunkból”, neki nem tetsző helyzetben egyhamar továbbáll.

 ezustkonsanszky.jpg

konsanszky

Az ezüst spirituális harmóniára vágyik, igyekszik visszaállítani az egyensúlyi helyzetet.

Az ezüst az udvariasság és az előzékenység árnyalata, észről, logikus gondolkodásról, pontosságról árulkodik. Ráadásul pont ezeket a területeket fejleszti az agyban, de önállóbbá, magabiztosabbá is tehet. Ha biztonságra és harmóniára vágysz, illetve tisztán, logikusan, ugyanakkor nyugodtan szeretnél viselkedni és beszélni, akkor viselj ezüstöt, vagy dekoráld az otthonodat fémből készült vagy fémszínű tárgyakkal!

ezusttarca.png

Studio Juliannie 

Az ezüstözött tükör visszatükröz. Olyannak mutat, amilyenek vagyunk. Az ezüst lemeztelenít. Nem leplezi a tévedéseket. Az ezüst megvilágít, megmutatja az utat. Kedvező holdnál az égi körülmények lehetővé teszik, hogy az embernek sikerüljön túllépni az elmén. Megmutathatja, ha valaki tele van illúzióval.

ezustmandragora.jpgMandragora design


Az ezüst szeret fantáziálni. Az ezüstöt mindig a Holddal hozták kapcsolatba, amely az asztrális ragyogás helye. Úgy tartják, hogy egy láthatatlan ezüst zsinór fűz bennünket a "másik oldalhoz". Amikor meghalunk, a zsinór elszakad az emberi testünktől, és mi továbblépünk. Az ezüst telihold idején a leghatékonyabb.

ezustczoloriaranyezust_csikos2.jpg

Czolori

Leginkább idén teljesedik ki a csillogó színek minden árnyalata. Minden igazi nőnek szüksége van egy szuper ezüst kiegészítőre!

ezustzaszlo.jpg

 It hooks you forever!

Forrás:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:First_Man_on_Moon_1969_Issue-10c.jpg
http://theoi.com/Titan/Selene.html
http://www.mindennapi.hu/cikk/tudomany/elet-a-hold-nelkul/2011-03-03/1627
https://444.hu/2015/08/06/igy-nez-ki-a-hold-sotet-oldala
https://www.spiritualresearchfoundation.org/hu/telihold-ujhold-hatasa
http://joportal.hu/johirek/1935/
http://www.ekszer-ezust.hu/ezust
https://www.bedbathhome.com/sinatraba/sinatra-silver-bling-bath-accessories.html
http://pszichozona.hu/szinpszichologia/

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hooks.blog.hu/api/trackback/id/tr6414120709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hooks - Horogra akaszt!

Alapvetően 100% handmade táskákat, ékszereket és egyéb kiegészítőket készítek. Elsősorban a horgolás, a design, az alkotás öröme témakörén belül, de általános iskolai tanárként helyet kap a stresszoldás, relaxáció, iskolai problémák, gyerekprogramok, pedagógia, nőként pedig a szépségápolás, énidő, háztartás, környezetvédelem... Minden, ami egy nőt, anyát, feleséget érdekli!

Friss topikok

süti beállítások módosítása